Ciastka Snickers

Niebezpiecznie uzależniające ciastka Snickers. Ich przygotowanie nie wymaga pieczenia, natomiast czas potrzebny na ich zjedzenie będzie rekordowo krótki.

Przygotowanie:


Warstwa #1

Zmieszaj płatki owsiane z tartymi migdałami. W osobnej misce zmieszaj olej kokosowy, syrop klonowy, połowę masła orzechowego i 2-3 łyżki mleka owsianego. Płynne składniki wlej do suchych, porządnie wymieszaj i całość włóż do mniejszej blachy, lub podłużnego pojemnika plastikowego. Zostaw w lodówce na co najmniej pół godziny zanim rozprowadzisz po wierzchu warstwę #2.

Warstwa #2

Daktyle zblenduj razem z ok. pół szklanki mleka owsianego i drugą połową masła orzechowego.
Blenduj ok. 1 minuty na najwyższych obrotach, lub dopóki nie powstanie gładka masa.
Po 30 minutach warstwy #1 w lodówce rozprowadź na niej warstwę #2.
Posyp ją orzeszkami ziemnymi i lekko je podociskaj.

Warstwa #3

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka owsianego i polej nią ciasto.
Zostaw całość w lodówce na noc.



Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: