Mus czekoladowy z awokado

Awokado – południowoamerykański miękki owoc o kremowej strukturze. Najczęściej spożywany jako dodatek do sałatek lub w jako pasta guacamole. Coraz częściej jest też stosowany jako zdrowszy zamiennik tradycyjnego masła. Użyty jako baza musu czekoladowego nadaje mu delikatną konsystencję przy jednoczesnym zachowaniu walorów smakowych.

Przygotowanie:


Krok 1

W małym garnku zagotuj niewielką ilość wody. Po zagotowaniu zmniejsz ogień utrzymując wodę na temperaturze wrzenia. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej z 1 łyżką oleju kokosowego.

Krok 2

Pozostałe składniki wrzuć do robota kuchennego / blendera, dodaj roztopioną czekoladę i zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Przelej masę do misek i po schłodzeniu zostaw w lodówce na min. 3 godziny.

PORADA : Przygotuj mus wieczorem i zostaw w lodówce całą noc.


Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: