Fettuccine Alfredo ze Szpinakiem

To szybkie włoskie danie z makaronem z pewnością stanie się jednym z ulubionych w Twojej kuchni. W wersji oryginalnej jest bombą kaloryczną. W wersji wegańskiej jest zdrowe i pyszne. Możesz do niego dodać różne warzywa - na przykład suszone pomidory. Możliwości są nieograniczone.

Przygotowanie:


Krok 1

Ugotuj makaron. W garnku zagotuj osoloną wodę i wzuć do niej makaron. Ugotuj go al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odlej.

Krok 2

Opłucz liście szpinaku w zimnej wodzie. Osusz je papierowymi ręcznikami i odciśnij.

Krok 3

W blenderze lub robocie kuchennym połącz mleko sojowe, rozdrobnione na mniejsze kawałki tofu, musztardę, sok z cytryny i czosnek granulowany. Dopraw solą i pieprzem. Miksuj, aż powstanie kremowa masa. Przełóż ją do rondelka i podgrzej na średnim ogniu. Dodaj szpinak i gotuj, aż liście zmiękną i zrobią się jasnozielone. Dodaj makaron i wymieszaj go z sosem i szpinakiem. Dodaj bazylie, oregano, sól i pieprz do smaku. Podawaj od razu.



Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: