Naleśniki daktylowo bananowe

Prawie każdy zna klasyczny przepis na naleśniki, ale co zrobić jeśli chcemy je przygotować bez mleka i jajek? W wersji wegańskiej banan łączy wszystkie składniki, a zblendowane daktyle zapewniają słodki smak i nadają konsystencję.

Przygotowanie:


Krok 1

Zblenduj mokre składniki: banana, daktyle, olej i mleczko kokosowe.

Krok 2

W osobnej misce wymieszaj suche składniki - mąke, cukier, proszek do pieczenia, sól,

Krok 3

Dodaj suche składniki do mokrych. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 4

Patelnie wysmaruj cienką warstwą oleju, żeby naleśniki nie przywierały do patelni. Patelnie rozgrzej na średnim ogniu. Użyj chochli, aby wlać ciasto i rozprowadź równomiernie po całej powierzchni. W zależności od ilości wlanego ciasta smaż naleśnik po 3-4 minuty z każdej strony

Krok 5

Naleśniki podawaj polane syropem klonowym, posmarowane dżemem lub masłem orzechowym.


Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: