Słoneczne curry z dyni

Nie ważne, że jest jesień, że pada i jest szaro. Tak poprostu wygląda sezon na dynie, trzeba się z tym pogodzić. Ale zawsze można szukać sposobów na umilenie sobie życia. Dzięki słonecznemu curry z dyni rozjaśnisz swój dzień.

Przygotowanie:


Krok 1

Cebulę, papryczkę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dynie, batat, papryki i cukinie pokrój w niezbyt drobną kostkę.

Krok 3

Do składników z kroku 1 dodaj najpierw dynię, podsmaż, podlej winem (lub wodą). Poczekaj aż alkohol odparuje. Następnie dodaj batat, papryki i cukinię. Jeśli warzywa przywierają podlej jeszcze gorącą wodą.

Krok 4

Posól i dodaj przyprawy. Działaj według swojego smaku - pamiętaj, że większość z nich jest intensywna i aromatyczna, więc należy próbować. Gotuj na małym ogniu ok 15min.

Krok 5

Dodaj mleczko kokosowe i gotuj jeszcze ok 5 minut. Danie ma mieć konsystencję gęstego sosu. Podawaj z sosem.



Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: