Szybkie i proste kotleciki z tofu. Ich duża zaletą jest to, że są smaczne i mają bardzo zwartą konsystencję. Jak zawsze - ze smażeniem jest trochę więcej zabawy, ale kotlety będą "ciekawsze". Wersja z piekarnika przy użyciu mniejszej ilości tłuszczu będzie z kolei zdrowsza.

Przygotowanie:


KROK 1

Cebulę i pokrojony czosnek przesmaż na patelni na oleju. Pozostaw do przestygnięcia.
 

KROK 2

Tofu zblenduj z cebulą, czosnkiem, ziarnami i przyprawami.
Dopraw i dodaj sos sojowy.

 

KROK 3

Formuj niewielkie kotlety i obtocz je w bułce tartej.
Piecz w piekarniku na niewielkiej ilosci oleju i pergaminie przez około 30 min w 180 stopniach (po 15 min obrocic).
Można też smażyć na patelni jeśli masz cierpliwość.
Podawaj jako burger w bułce z dodatkami i sosem lub jako zamiennik kotleta do ziemniaków i surówki.


Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: