Zupa z czerwonej soczewicy

Nie wierzę, że istnieje prostszy i smaczniejszy przepis na zupę z czerwonej soczewicy. Ok, może to brzmi nieskromnie - ale ta zupa jest naprawdę pyszna! Najlepiej zawsze spróbować samemu. Zupa jest gęsta, sycąca i rozgrzewająca. I to powinny być główne kryteria wyboru zupy na nadchodzące mroźne dni. Powinna się znaleźć w menu każdego z Was.

Przygotowanie:


Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój na drobno i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, zalej bulionem (wodą) i dopraw kolendrą.

Krok 3

Kiedy całość się zagotuje, dodaj soczewicę i gotuj 10-15 minut(lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Dopraw solą i pieprzem według smaku.

PORADA:

Ilość bulionu/wody możesz zmniejszać lub zwiększać według własnego uznania. Zmniejszeniem ilości wody uzyskasz gęstszą potrawkę, idealnie nadającą się do podania na przykład z gotowanymi ziemniakami.



Komentarze (0)


Dodaj Komentarz



Dozwolone tagi: <b><i><br>Dodaj komentarz: